sâmbătă, 16 februarie 2013

Cinci Punct Banii e broblema

Nu stiu cum e la voi, dar la noi daca ai nevoie de bani pentru desfasurarea muncii trebuie sa ii meriti ! Esti cuminte - primesti bani de delegatie. Esti cuminte - primesti EXTRA 2 Gb de RAM la harbul de calculator de pe vremea IBM-ului si care abia isi mai taraste basinile. Esti cuminte - primesti bani sa platesti curierii, sa cumperi piese de schimb, sa faci revizia la masina, sa bagi benzina pentru deplasari in interes de serviciu... chestii de genul asta. Daca NU esti cuminte, atunci n-ai decat sa ramai ca fraierul pe autostrada fara benzina, sa iti iei amenda ca ti-a expirat asigurarea, sa ti se blocheze calculatorul cand deschizi un Word si alte asemenea mici lucrusoare care te-ar putea impiedica sa muncesti si prin urmare sa aduci bani in firma. 
Vrei mouse ?? Vrei baterii pentru mouse ?? Vrei hartie pe care sa printezi ? Vrei tonner pentru imprimanta ? Da' nu ti se pare ca vrei cam multe ? 
Doua povestioare haioase si concrete, ca sa ne intelegem:

POVESTEA LEDULUI SI A MOUSEULUI

Sa spunem ca ai la munca un sistem micut (subwoofer si 2 sateliti - si cu sistemul e o poveste haioasa, dar poate altadata) si un mouse wireless. Seara cand pleci, opresti calculatorul si te duci linistit acasa. A doua zi dimineata te intorci si iti gasesti sistemul scos din priza si mouse-ul oprit. Iti zici "pula mea" si le repornesti. Iti vezi de treaba, trece ziua, opresti calculatorul, te duci acasa, a doua zi te intorci si... surpriza: sistemul scos din priza si mouse-ul oprit. Iti zici: "bah ce pula mea ?" si mai trec inca vreo cateva zile asa. Pana la urma intr-o dimineata vii la birou si gasesti un biletel nesemnat lipit pe el: "OPRESTE MOUSEUL SI SISTEMUL CAND PLECI !". Iti faci calculele si te intrebi care e psihopatul care ar face asta. Nu iti ia mult timp ca sa iti dai seama ca singurul cel mai dezaxat din firma este fix seful tau ! Asa ca te duci la el sa lamuresti problema. 
Problema este ca " Consuma ". Consuma ce ? " Consuma curent si baterie ! ". Pai ce consuma, ca sistemul are doar un led aprins si mouse-ul o raza IR sau ce mama dracului de raza e aia.. Cat ar putea sa consume ? "Nu conteaza, consuma ! ". Asa ca pleci tamp, iesi pe balcon la o tigara si incepi sa faci calculele. In grup ! Calculele se fac bine in grupuri de ingineri dezaxati ! Rezultatul a fost un consum care nici nu ar putea fi exprimat in bani... Sau ca sa se inteleaga, vreo 10 bani pe o perioada foarte lunga de timp... 
Multumit de rezultat, te duci sa il impartasesti dezaxatului ca sa stea linistit si sa iti lase sistemul in pace. Raspunsul este: "Daca nu consuma, se strica !". Incerci sa ii explici ca, presupunand prin reducere la absurd ca are dreptate, se strica in cativa ani. In acei cativa ani, tehnologia oricum o sa fie prea depasita si o sa o schimbe de bunavoie ! Si pana la urma, e vorba de un mouse !!! Un mouse !! Cat mai e un mouse ? 20 lei ?? Si sistemul este al meu, si pot sa imi asum singura responsabilitatea LED-ului !!!

o_O

A doua povestioara, mai pe scurt este 

POVESTEA RAM-ULUI

Vin dimineata la birou si gasesc pe agenda, asezata cu grija, o placuta de 2 GB de RAM. Ma uit la ea, o dau la o parte si ma gandesc: "bine in pula mea ca a luat RAM-ii astia, ca ma rog de el de un an !! ".
Nu trec 5 minute si apare langa mine, mandru ! Se citea multumirea si satisfactia pe chipul lui. Aripi de inger ii mai trebuiau !
"Vezi ?"
"Ce ?"
"Ti-am luat RAMi"
"Pai nu mi i-ati luat mie !"
"Cum adica ?? Nu ii pui la calculator ?? "
"Pai ba da, dar nu e calculatorul meu propriu si personal ! E calculatorul firmei si ii folosesc in interes de serviciu, nu in interes personal ! "
"Daca nu ii vrei, sa stii ca ii dau altcuiva ! "

BAH ESTI TAMPIT ???

O_o

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu